Publicat de: Claudia | septembrie 17, 2010

cum să scăpăm de CET Brașov

Unica soluție momentan viabilă de a scăpa de CET Brașov este debranșarea totală a scării/ blocului în care locuiești (poți debranșa și doar o scară, condiția este să aibă ceas separat). Mai jos te învățăm cum să faci asta, repede, ușor și legal:

1. Varianta toți locatarii + asociația sunt de acord: tabel

Faci un tabel cu toți proprietarii scării sau blocului, care să conțină numele lor, apartamentul, data, o rubrică pentru semnătură și o rubrică pentru comentarii, în antetul căruia vei adauga următoarea frază: „Subsemnații, proprietari de apartament în blocul xx scara xx (treci adresa completă) prin prezentul tabel nominal ne dăm acordul ca începând cu data de xx să debranșăm și sigilăm conducta centrală de încălzire termică a CET Brașov, care trece prin apartamentele noastre, întrucât nu mai folosim serviciile acestei companii, cf. art. 25, paragraful 3 din Legea 230/2007” – ai un tipizat atașat mai jos.

TABEL NOMINAL debransare CET Brasov

Cu tabelul printat (pe care poți trece numele proprietarilor și apartamentele și electronic, dacă le știi, pentru a scuti timp) treci pe la fiecare proprietar în parte și îi obții semnătura pe tabel. În cazul în care persoana nu este de acord, la comentarii, îl rogi să scrie „nu sunt de acord”. Ar fi bine să faci două originale, pentru a păstra unul și a-l duce pe celălalt la CET.

Dacă toate persoanele sunt de acord, inclusiv conducerea asociației, mai faci o adresă prin care în numele asociației ceri debranșarea blocului/scării – nu uita să treci pe ea datele voastre de contact. La adresă adaugi tabelul nominal cu semnături și pe amândouă le duci la CET Brașov, la secretariat și ceri un număr de înregistrare. Poți să ceri și un număr de telefon și să îi întrebi cât va dura, pentru că, din experiență, lucrurile merg mai repede atunci când esti insistent.

Pasul următor va fi ca CET să trimită o echipă pe teren care să constate situația și aceeași echipă sau alta care să facă deviz de debranșare – se plătește taxa și se execută debrașarea.

2. varianta locatarii nu sunt de acord: adunare generală

Practic faci tabelul, treci pe la fiecare să îl semneze, după care convocați adunare generală, conform Legii 230/2007,  și votați pentru debranșare. Pentru ca decizia să fie legală este necesar de 50%+1 vot din cei prezenți (verifică înainte statutul Asociației pentru a vedea dacă nu există cumva o altă prevedere). După care continuați cu pașii de la varianta 1.

3. FAQ: ce facem atunci când există locatari cu datorii la CET??

Din punctul meu de vedere, CET ar fi trebuit să sisteze furnizarea serviciilor pentru datornici din proprie inițiativă. Procedura ar trebui să fie cea de adunare generală. Dacă datoriile au fost achitate de Asociație, aceasta îi va da în judecată pe datornici. Dacă datoriile nu-s plătite, trebuie citit contractul și văzut în sarcina cui este recuperarea prejudiciului – a Asociației sau a CET – și, din nou, dați în judecată de respectiva entitate.

4. FAQ: ce facem cu locatarii care nu sunt de acord cu debranșarea?

Le explicăm că principiul de drept al democrației – dacă majoritatea proprietarilor sunt de acord cu debranșarea de la CET, vor trebui să accepte această decizie. Dacă nu le convine se pot muta oricând într-un bloc branșat integral la CET.

Publicitate

Răspunsuri

  1. […] Cum să scăpăm de CET Brașov Fri Sep 17, 2010 16:13 pm Unica soluție momentan viabilă de a scăpa de CET Brașov este debranșarea totală a scării/ blocului în care locuiești (poți debranșa și doar o scară, condiția este să aibă ceas separat). Mai jos te învățăm cum să faci asta, repede, ușor și legal: 1. Varianta toți locatarii + asociația sunt de acord: tabel Faci un […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: