Publicat de: Claudia | ianuarie 12, 2010

cum refuzi o notă de consum

dacă vă numărați printre posesorii de centrale termice sau utilizatori de sisteme pe energie electrică din blocuri cu vecini încă racordați la CET, dacă ați primit note de consum energie termică, deși nu mai aveți contract cu CET și nici nu ați încheiat vreun contract pentru plata părților comune (respectiv țevile care vă trec ilegal prin apartament), vă sugerez să refuzați nota de consum după cum urmează: faceți o copie după respectiva notă de consum, la care atașați o adresă în care precizați că subsemnatul, cu domiciliul în xxx, refuză primirea notei de consum, întrucât nu cunoașteți despre ce este vorba, nici temeiul legal, neavând contract cu firma respectivă și le trimiteți firmei, prin poștă, cu confirmare de primire sau prin fax.


Responses

  1. Si ?
    Ii doare pe ei fix undeva ca tu trimiti nota de consum inapoi. Oricum inainte de a ti-o baga in posta, e trecuta in suma care o ai de plata la intretinere. Chestia cu plata partilor comune e trecuta in legea de functionare a asociatilor de proprietari. Am facut si eu scandal, si la asociatie si la OPC, dar cu atata am ramas. Tot ce mai pot face e ca la o adunare generala a proprietarilor (care cica se tine odata pe an) sa-i strang pe toti cei care au centrale si sa incercam sa impunem sa platim o cota mai mica pt spatiile comune. Acum conform ISTA se considera ca 20-30% din factura se datoreaza spatiilor comune.

    • Ideea generala, da, este trecuta in lege. nu apare niciunde procentul, care a fost stabilit de Ista din burta. Adunarea generala ordinara se tine o data pe an, adunari extraordinare se poti tine oricand si de cate ori este nevoie. Adunarea generala poate stabili si 0.1% procent – dar cred ca, daca sunteti majoritari cu centrale – e mai eficient sa stabiliti debransarea totala a blocului de la CET.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: